Weetje

Als u de zeep in een plas water laat liggen, ‘smelt’ hij namelijk gemakkelijk weg en dat is jammer. Met Vinolia zeep doet u trouwens lekker lang, vanwege de stevige en compacte textuur. Hoe toegankelijk ook: Vinolia zeep blijft een echt kwaliteitsproduct!

 

Douchen of baden?
’s Morgens kunt u zich geen betere wekker voorstellen dan een frisse douche. De lichaamstemperatuur en de bloeddruk blijven constant omdat u staat; u wordt niet loom zoals bij een bad. Als u hebt gesport, laat dan het lichaam even afkoelen voordat u onder de douche stapt. Anders gaat het transpiratieproces namelijk gewoon door, óók wanneer u alweer onder de douche vandaan bent. Dit is niet bevorderlijk voor een fris gevoel en kan bovendien hoofdpijn veroorzaken. Ook ’s avonds is een douche een weldaad, omdat u tegelijk met het water de besognes van de dag van u afspoelt.

 

Baden zorgt voor een luxe, ontspannen gevoel. Een bad van 38 °C heeft de ideale warmte: net iets boven de lichaamstemperatuur, waardoor u zich ontspannen en loom voelt. Het lichaam komt in een rustfase omdat het z’n energie gebruikt om de lichaamstemperatuur constant te houden. Een te heet bad kan duizeligheid veroorzaken doordat de lichaamstemperatuur stijgt. De bloedvaten verwijden zich teveel waardoor de bloeddruk te laag wordt. Een lauw bad is in principe beter voor de huid, want hoe warmer het water, hoe meer uitdrogend het effect. Een lauw bad werkt bovendien verkwikkend. De ideale duur van het baden is twintig minuten. De huid wordt anders te week en dit maakt haar erg kwetsbaar.